Vaccination mod influenza, COVID-19 (pfizer) og pneumovax.

Sidste udkald inden jul og nytår:
For vaccination mod COVID-19 og influenza bør man kontakte klinikken snarest muligt og inden den 22. december for vaccination. Min erfaring er, at infektionsrisikoen stiger i helligdagene.

Det er i år regionen, der betaler vaccinerne. Derfor er der skrappe regler for, hvem der kan vaccineres.

Influenzavaccination

Patienter over 65 år samt børn mellem 2 og 6 år.
Børn, der ikke før er vaccineret mod influenza, skal have to doser med minimum 4 ugers interval, mens børn, der har modtaget en eller flere influenzavacciner tidligere, uanset type, kun skal have en dosis denne sæson.
Derudover vil det være muligt at vaccinere borgere, der er kronisk syge, gravide og sundhedspersonale med patientkontakt. Regionen vil udsende retningslinjer herfor senere.

COVID-19 vaccination

Jeg har valgt kun at vaccinere med pfizer. Vaccinationen tilbydes alle over 50 år. Man kan evt. bestille tid på www.vacciner.dk. Jeg vaccinerer primært ældre og udsatte borgere.
Der er en logistisk udfordring i forhold til COVID-19 vaccination, da der skal være minimum 6 patienter i samlet gruppe til et hætteglas. Man kan derfor ikke selv bestille tid hertil – man vil blive afvist på dagen. Kontakt mig i stedet med henblik på en tid (se “Tider til vaccination” nederst på siden).

Pneumokokvaccination

Borgere over 65 år, der ikke har modtaget pneumokokvaccination inden for de seneste 6 år (dvs. 2016 og før).

Tider til vaccination

Jeg vaccinerer primært fredage eftermiddage i oktober. De ryger hurtigt, så kontakt mig venligst på telefonsvaren eller mail snarest muligt for tid til vaccination.